tirsdag den 9. juli 2013

Almindingen, Spir-sporet

Så blev det Klippeøens tur. Eller Solskinsøen, som den også kaldes...

Begge dele passede i hvert fald på dagens tur rundt i Almindingen på Bornholm, hvor det østligste Spir skulle køres igennem.


MTB-ruten ved Almindingen


Jeg var lidt spændt på turen, for det er ikke videre flatterende om ruten, det man kan finde på Nettet. For lille, for kedelig, for hvad ved jeg...

Velkommen til kørsel på ruterne



Starten er ikke til at tage fejl af



Og ruten er også lille. Det kommer man ikke udenom. 2,6 km placerer ruten som det korteste Spir.

Til gengæld er det absolut blandt Danmarks hyggeligste mountainbiketure.
Der er lidt af det hele: Snoede spor, rødder, pløre, smalle broer -- Og så har den noget, som selvsagt er unik for Bornholm: Nedkørsler over klipper!


Lidt klippe er der naturligvis



Så man kan altså ikke lade teknikken blive hjemme; især fordi klipper slår en anelse hårdere tilbage end mos og mudder, hvis man er uheldig...
Til gengæld kan man nyde en hyggelig tur rundt på et spor, der gør hvad det kan for at byde mountainbikeren velkommen til landet. Og det gør det godt.


Af samtlige danske MTB-ruter er målet
her nok det mest tydeligt markerede



Herefter kan man så følge de andre spor i Almindingen, der dog kræver lejlighedsvis afstigning af cyklen (med mindre man altså kan forcere stejle trapper op og ned!), åbning af led, kørsel hen over længere spange/broer à 30-70 cm bredde, afværgen for ørreder der springer højt op af vandet, og musvåger og glenter, der flyver så lavt, at man er bange for at få det hele i hovedet! Og godt tilgroede, ikke-mere-eksisterende spor.

Go for it :)



< Naturstyrelsen om Almindingen >



Indhold   |   Teknik   |   Udstyr   |   Spor og ruter   |   Turberetninger   |   Diverse




Ingen kommentarer:

Send en kommentar